Thursday, January 2, 2014

Lonkav Kala

Lonkav Kala (Raja pruulikoda, Eesti).. pdl 0,5 l. alc 5,5%vol. Liigimääratlus: porter

Tootjainfo: "Koostis: Vesi, ingver, Muntons Gold, Docklands Porter, humal Northdown 7%"

Seda hobipruuli tuleb kiita kujunduse eest - ehkki tegu on minimalistliku sildiga, on ta esiteks viitsinud panna õllele meeldejääva nime (mitte piirdudes lihtsalt nt "porter" nimega). Teiseks on koostisainete väljatoomine alati tänuväärt.

Kreemikas vaht täidab pool klaasi, kadude aga kõval kohinal, jätmata klaasiseintele praktiliselt mingeid jälgi. Õlle värvus - tume kirsipunane. Aroom on hapukas-magus, meenutades õunakompotti ja kirsimoosi.

Esmamekk on keskmisest sutsu kergema kehaga ja mõõdukalt magusakas. Keskmaitse annab veidi kõrvetatud linnaste suitsunüanssi, mis sekundeerib pehmele karamell-linnasele. Lõppmekk jääb õrnalt magusakaks, muutudes veidi kreemikamaks ja kohvisemaks. Järelmaitses hakkab aimduma õrna vürtsikust, ilmselt on tegu ingveri õrna lehvitusega, kuid see jääb üsna vaevutajutavaks üldise karamelja linnasepilve sees.

Keskmisest kergema kehaga, tugevalt karboniseerunud buketiga, magus-mõrkjas-hapukas-vürtsikas-magusa buketiga kergeltjoodav mõnus rüübe. Soovitaks pakkuda koos singirullidega ja marineeritud kurgiga.
------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment