Saturday, July 27, 2019

Rabarbar (purk)


Rabarbar (Käbliku, Eesti) prk 0,44 l. alc 3,8 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Berliner Weisse", hinnang 45 punkti. Untappd ütleb "Sour - Berliner Weisse" ja hinnang 3,38.

Tootjainfo: "Meis kõigis on peidus taltsutamatu, möirgav metslane, kes võimaluse korral pead tõstab. Taltsuta oma metslast rabarberiga.
Vesi, odra- ja nisulinnased
IBU 10"

Umbes poolteist aastat tagasi tuli Käbliku välja oma Rabarbariga (kirjeldus loetav siit). Nüüd on sama asi pandud purki. See lugu nüüd polegi mitte omaette kirjeldus, vaid võrdlus eelmise, mullutalvisega.

Silt on mõistagi sama, erinevus on vaid pakendis. Vahtu tekib rohkem kui pudelist, kuid samamoodi kaob see kiirelt. Värvus on aga sootuks teine - hämusem ja tumedam-punakam. Aroom on laias laastus sarnane, hapukas ja pehme, kuid samas on siin nüüd ka selget jogurtilõhna, mida toona ei osanud tunda.

Maitse on muutunud samamoodi nagu värvuski. Kui eelmine versioon on kirkalt ja heledalt rabarberine, siis nüüdne variant mõjub kohupiimaselt ja saiaselt. Tõsi küll, rabarberi noodist saab ka nüüd laias laastus aru, kuid see pole enam krõps noor varreke, vaid vanast rabarberist küpsetatud kohupiimakook.

Väga levinud on säherdune loll-ütlus "oi, need on nii erinevad, et neid ei saa võrreldagi!" Kõike saab võrrelda, isegi kollast ja kandilist. Iseasi kui mõtekas selline võrdlus on :) Kahe Rabarbari võrdlus tõi aga välja erinevusi rohkem kui sarnasusi ... ning need erinevused ei seisne vaid erinevas pakendis!
---
pilt isetehtu

No comments:

Post a Comment