Monday, July 22, 2019

Zhiguli IPA


Zhiguli IPA (Moskovskaya, Venemaa) pdl 0,45 l. alc 4,5 %vol. Ratebeeri liigimäärtlus: "ISA - Session IPA" ja hinnang 34 punkti. Untappd ütleb: "IPA - Session / India Session Ale" ja 3,235 punkti.

Tootjainfo: "hops: Citra, Cascade, Polaris
IBU 30"

Keskmist kasvu reljeefkirjadega pudel, nõuka-aegne sildikujundus. Sentimeetrine erkvalge vahukiht pole kuigi püsiv. Õlle värvus - kirkalt kuldne. 

Aroom on pea olematu, tunda on vaid hapukat saiast linnaselõhna. IPA!!! Lõhnavaba IPA???

Esmamekk on keskmisest kergema kehaga ja hapukas. Keskmaitse on veelgi hapukam, vähese mõrkja kõrvalnoodiga. Lõppmaitse võtab kätte õhkõrna magusa külgaeru, aga jätkab sõitmist ikka tuhmil hapul põhimootoril, mille kohta oleks Žhiguli ainuvalitsemise ajal öelnud, et see õlu on hapuks läinud. Järelmekk näitab korraks värvilisemaid vürtsikaid tagatulesid, kuid kestma jääb ikka seesama, õrnalt mõrkjas ja põhiliselt hapu peajoon.

Keskmisest kergema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, hapukas-mõrkjas-magusakas-vürtsikas-hapuka buketiga niru rüübe. IPA'ga, isegi session IPAga pole sellel joogil mitte kõige vähematki pistmist. Vana nõuka-aegse Žiguli õrnalt humalasem versioon. Otse kraanikaussi kallama ei pea, aga petta saad seda jooki ostes õige mitu korda.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment