Thursday, July 25, 2019

Tüdrik


Tüdrik (Muhu, Eesti) pdl 0,33 l. alc 5,2 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Flavored - Fruit", hinnangut pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb: "Fruit Beer" ja hinnang 2,8 punkti.

Tootjainfo: "Tal on kirsipunased huuled ja peen maitse. Tema sisu on kullakarvaline ja kerge, kuid mitte kerglane ning aroom hõrk ja puuviljane. See ei ole mingi daam-pildiraam vaid Muhu Tüdrik."

Väike lihtne pudel, pruulikoja tunnussilt seekord helekollasel foonil. Erkvalge vaht täidab 3/4 klaasist ja püsib üsna kaua, ehkki hõredalt. Õlle värvus - kirkalt kuldne. Aroom on magusakas ja belgiapärane, saisonilike nootidega.

Esmamekk on keskmise kehaga ja magusakas-mõrkjas. Keskmaitse ... hmmm ... belgia blond ale? Selline karamelline ja mõrkjas, ülemäära kuivatatud virsikute taoline. Lõppmaitse ... eee ... no see on siis ikkagi saison, sellele viitab tubli valge pipra ja rosepipra vahepeale õhetus. Järelmekis ilmneb veidi hapukamat, suurte mahlaste kuldsete rosinate taolist nooti, paigutatuna vürtsikasse raami.

Keskmise kehaga, tugevalt karboniseerunud paletiga, magusakas-mõrkjas-vürtsikas-vürtsikas-hapukas-mõrkjas-vürtsika buketiga Vastuoluline rüübe. Kui sulle meeldivad saisonid, siis see jook on on VÄGA HEA. Mingit spetsiifilist lisatud puuvilja ei suutnud vana Gambrinus siit küll leida, kõik taandus belgiapärasele maitseküllasusele. Kuna pruulmeister mainis, et siin peaks leiduma kirssi, siis selle puudumise eest maitses tuleb aga rasvane miinus. Kolmandaks aga ... õnneks unustas pruulmeister seda kirssi mainida etiketil ;)
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment