Thursday, July 4, 2019

PIPA


PIPA (Nuustaku, Eesti) pdl 0,33 l. alc 5,9 %vol. Ratebeer ei tunne veel seda jooki. Untappd ütleb: "IPA - American" ja hinnang pole samuti veel välja kujunenud.

Tootjainfo: "IPA
IBU 65"

Väike lihte pudel, läbipaistvalt kleepssildil karuküünte jälg. Valge pöidlajämedune vahukiht püsib kaua ja haakub väga kena mustrina ka klaasiseintele. Õlle värvus - kirkalt punakaspruun. Aroom on magus, karamelline, tammetõrusid meenutav ja leivane.

Esmamekk on keskmise kehaga ja intensiivselt mõrkjas-magus ning karamelline. Keskmaitse on jällegi tammetõrude mõrkjas ja lisaks vahalillede magus. Lõppmaitse jääb karamelliselt-suhkruselt magusaks, kuid lisandub hapukas mahlasem tahk. Järelmekk on mõrkjas-vürsikas ning jätkuvalt-läbivalt magus ja vahane.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, mõrkjas-magusakas-mõrkjas-hapukas-vürtsikas-magusaka buketiga HEA taseme rüübe. Stiilimääratluselt oleks see ilmselt paigutatav kuhugi vanakooli inglise IPA ja humalase brown ale vahele. Uuelaine IPA'de võtmes jääb ta aga tuhmiks ja liiga karamelliseks.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment