Friday, July 12, 2019

Glütsürr


Glütsürr (Käbliku, Eesti) pdl 0,33 l. alc 9,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Porter - Imperial Flavored", hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb "Porter - English" ja hinnang on 3,56 punkti

Tootjainfo: "Robust porter with liquorice root
IBU 52"

Väike lihtne pudel, sildil toimuvast ei saa ausalt öeldes aru. Tume-hallikas-kollane vaht täidab kolmandiku klaasist ja püsib korralikult. Õlle värvus - vähese punaka helgiga must. Aroomist uhkab vastu tuhka, selle alt tuleb ajapikku välja vägagi magus ja kõvasti röstitud biskviit. 

Esmamekk on raskepoolse kehaga, magusakas-hapukas, keeleotsa tuntavalt soojendav. Keskmaitses tuleb üsna selgelt esile lagritsa spetsiifiline mage-magus olek, segunedes kange kohviga. Lõppmaitses muutub lagrits juba veidi aniisilikuks ja veidi läilaks ... aga noh sihandne see lagrits juba kord on. Järelmekis uhkab taas tuhka ja sütt, ei saagi aru, kas keelepäral õhetab lagritsa vürtsikas intensiivsus või alkoholi soojus ... aga küllap nad koos mõjuvad. 

Väga raske kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja tihkelt õlise paletiga, magus-hapukas-magus-mõrkjas-magus-vürtsika buketiga mõõdukalt friigikas rüübe. Kes fännab lagritsat, armastab ka seda õlut. Kes jälestab lagritsat, ärgu parem proovigu ka seda jooki. Vana Gambrinuse jaoks on asi üsna paralleelne, nii et tunnustan tegemisjulgust, kuid ei oska ka kuidagi vaimustuda.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment