Tuesday, July 9, 2019

Orange Rye RIS


Orange Rye RIS (Stu Mostów, Poola) pdl 0,33 l. alc 9,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Stout - Imperial Flavored" ja hinnang 87 punkti. Untappd ütleb: "Stout - Russian Imperial" ja 3,61 punkti

Tootjainfo (guugeltõlke kaudu): "Russian imperial stout is a historical dark beer style, brewed at the turn of the 18th and 19th centuries by London breweries for consumers looking for new experiences. Distinct malt accents - coffee, chocolate and caramel together with the velvety of rye malt, with considerable power and aging on dried oranges are associated with Belgian citrus pralines.
IBU 62"

Väike lihtne pudel, sildil kriipsusild. Vähene tumekollane vahukiht taandub kiirelt kirmeks. Õlle värvus - öömust.

Aroom on rõõmsalt kahenaeratuseline - kõigepealt veereb läbi nina apelsinirõngas ja siis siugleb samast läbi siidine magus röstine šokolaad.

Esmamekk on raskepoolse kehaga, sametine ja magusakas-mõrkjas. 

Keskmaitse ... oiiii ... apppeeelllsiiiiiin! Samumeie kui nunnnnnu! Nii ehedalt ja mõnusalt ja mõrkjalt kumkvaadine ja päikeseline ja puha!
Lõppmaitse - mõrušokolaadi vaabaga ja mõruapelsini želeega kohviküpsis!

Järelmekk. Sametine, raske, sulnis, portveinine, ploomikompotine, öine ja igatsuseline, luuletusi lugev ja sääsekupla mõnuga sügav.

Raske kehaga, vähekarboniseerunud ja sametise paletiga, mõrkjas-magusakas-mõrkjas-vürtsikas-hapukas-mõrkjas-magusa buketiga ÜBERTASEME RÜÜBE! See on otse oi-va-li-ne mõte laste imp.stoudil seista kuivatatud apelsinide peal. Ainuke põhjus, miks siit praegu "mega" ei tulnud, on see, et lubatud rukist ei osanud kuidagi ära tunda. Noh aga mis on meie argine rukis päikeselise apelsini kõrval :)
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment