Tuesday, July 9, 2019

Doomino efekt


Doomino efekt (Lehe, Eesti) pdl 0,375 l. alc 7,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Sour - Flanders Red / Bruin" ja hinnang pole välja kujunenud, untapped ütleb "Sour - Other" ja hinnang 3,16 punkti

Tootjainfo: "Sour red ale fermented with house blend w/ solera process"

Keskmist kasvu pudel, lihtne doominokivi pildiga silt, traatkinnisega kork. Praktiliselt olemati vahukiht. Õlle värvus - hämuselt tumeoranž. Aroomis on põhikohal balsamico, selle taga veidi punaseid sõstraid ja veiniäädikat.

Esmamekk on keskmise kehaga ja mõrkjas-hapu, karge ja keeleotsa happeliselt kõditav. Keskmaitse omandab magus-hapu, üleküpsemise äärel oleva punasesõstra tooni, mida täiendab puidune mõrkjus. Lõppmaitse võtab äädikasema hoiaku, kõige lähedasemalt meenutades punase veini äädikat, mida on tembitud värske õunamahlaga. Järelmekk hakkab juba meenutama pigem lambicuid kui flandria punast, kuid samas puidune mõrkjus tasakaalustab seda liikumist.

Keskmisest raskema buketiga, vähekarboniseerunud ja väga kuiva paletiga, hapu-mõrkjas-hapu-magusaka-hapu-mõrkja buketiga HEA taseme rüübe. Tundub noor, aga see on ka mõistetav, kuna tegu on nö esimese tõmmisega. Põnev saab olema näha, kuidas saavad mekkikma järgmiste aastate versioonid, kui koja omanikuvahetuse järel see seeria ikka kestma jääb.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment