Wednesday, July 24, 2019

Coffee and Oatmeal Stout


Coffee and Oatmeal Stout (Dungarvan, Iirimaa) pdl 0,5 l. alc 4,7 %vol. Ratebeer ütleb: "Stout" ja 58 punkti. Untappd ütleb "Stout - Oatmeal" ja 3.66 punkti.

Tootjainfo: "Brewed with local oats from Flahaven’s mills and coffee specially roasted by Badger and Dodo, the oatmeal imparts a rich smoothness which balances the roasted flavours of the barley while in the background there’s a subtle hint of the earthy espresso flavours.
IBU 41"

Keskmist kasvu pudel, vanamoelisel sildil majakas. Pruun vaht täidab üle poole klaasist ja püsib päris kaua. Õlle värvus - kirkalt tume punakas-pruun.

Aroom on magusakas-hapukas ja rikkalik, siin leiab nii värsket kohvi ja röstitud kaerahelbeid, šokolaadinööbikesi ja leivakoorukest.

Esmamekk on kergepoolse kehaga ja hapukas. Keskmaitse on hapukas, röstine ja kuivapoolne. Lõppmaitses leidub magusapoolsemaid ja röstiseid ning pähkliseid noote. Järelmekk on mõrkjas-magusakas ning röstleiva nootidega.

Kergepoolse kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, hapukas-magusakas-mõrkjas-hapukas-magusaka buketiga Hea taseme rüübe. Tüüpiline iiri stoudike, veidi kohvisema nüansiga, kuid ei midagi erilist.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment