Sunday, July 7, 2019

I've Got the Powda!!!


I've Got the Powda!!! (Mikkeller San Diego, USA) prk 0,5 l. alc 7,8 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "IPA" ja hinnang 75 punkti. Untappd ütleb "IPA - American" ja 3,79 punkti.

Tootjainfo: "IPA made with Cryo hops"

Keskmist kasvu purk, õlle hinnaga karjuvas vastuolus olev rõhutatult odav sildikujundus. Aga see nimetus "powda" viitab siis humalapulbri kasutamisele, mis peaks andma eriliselt vinge ja jõulise tulemuse.

Valge vaht täidab 4/5 klaasist, püsides üsna kaua ja haakudes tiheda vahupitsina klaasiseintele. Õlle värvus - hämuselt kollane. 

Aroom on vaigune, kohe vägagi vaigune. Selline magusa otsa vaigune, mida kohtab päikese käes seisnud kuusevaigu juures. Sellele lisandub mõni nuusk hiljem ülipõnev, veidi kirbena ja mürkrohelisena mõjuv vängevõitu toon, mille peale aju toodab märksõna "värske silo". Seedermänni silo :)

Esmamekk on keskmisest raskema kehaga ja üsna jõuliselt magusakas-mõrkjas. Ei, pigem magus-mõru, sest mõlemat põhitooni on palju, kuid nad on kuriilusalt parlanksis.

Keskmaitse on kuiv, kohe väga kuiv, roheliselt vaigune. Eile niidetud ja täna närbuvalt muruselt rohekas-kollane. Ürdine. Vaigune. Puidune.

Lõppmaitse. Hapukas värske kuusevaik. Kuiv. Oi kui kuiv. Keeleküljed kaarduvad kuivas vürtsikas õhetuses.

Järelmekk. Magusakas-hapukas. Ei jällegi. Magushapu, aga seda sellises kummastavas kuivas võtmes, mis ei lase kummalgil toonil troonile istuda.

Väga isemoodi humalane ja äraspidi kummaline rüübe. Vana Gambrinus arvab, et seda on mõtet ja põhjust proovida ainult väga humalateadlikel inimestel (kelle hulka vana Gambrinus ei kuulu), kes oskavad sellele humaldamismeetodil sabast kinni saada ja proovida seda sootuks omamoodi elamust. Ehk siis - pruulmeistritele kohustuslik, ülejäänud rahvale ilmselt üsna arusaamatuks. Ehk siis - kallis õppevahend, mitte massi- või janujook.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment