Monday, July 15, 2019

Valge


Valge (Pernauer, Eesti) pdl 0,33 l. alc 4,7 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Wheat Ale" ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb "Wheat Beer - Other" ja hinnang 3,1 punkti.

Totojainfo: "klassikaline saksapärane nisuõlu, mille nisulinnaste sisaldus on 50%. Maitses on tunda iseloomulikku hapukat puuviljast nooti ja värskust. Mõnus kerge rüübe kuuma suvepäeva! Proovi koos laimiviiluga."

Väike lihtne pudel, pruulikoja tavasilt seekord tumebeežikal taustal. Valge pöidlapaksune vahukiht kaob üsna kiirelt. Õlle värvus - hämuselt tume-tuhm-kollane. Aroom on leebelt magusakas-hapukas, toorevõitu banaani nüansiga, täiesti stiilile kohane. 

Esmamekk on keskmise kehaga ja magusakas-hapukas. Keskmaitse on selgelt nisuline, biskviitjas ja pehme. Lõppmaitses tuleb jälle esile banaan, nüüd juba veidi küpsemas valmidusastmes. Järlemekis ilmub korraks nelgine vürtsikas noot, kadudes siis taas magus-hapuka põhitooni sisse.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, magusakas-hapukas-vürtsika buketiga Väga hea taseme rüübe. Puhas klassika, nisuõlu oma lihtsas kuid stiilikohases esituses.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment