Wednesday, July 3, 2019

Bushel Bubby


Bushel Bubby (Pühaste / Amager, Eesti / Taani) pdl 0,33 l. alc 6,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "IPA - Flavored", hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb: "IPA - American" ja hinnang 3,44.

Toojainfo: "IPA brewed with Lemon Verbena, hopped with Citra and Cashmere. Collaboration with Amager Bryghus.
IBU 35"

Väike lihtne pudel, sildil piiluja ja bikiinid. Pöidlapaksune valge vahukiht püsib mõõdukalt. Õlle värvus - kirkalt kuldne. 

Aroom. Hmmm, vääääga huvitav! Ühest küljest on see väga meeldivalt karge ja värske, tsitruseline ja mahlane. Teisalt aga eeterlik ja medimenkatoosne ... ja teatud varjundites koguni kalalik! Ma tean et absoluutne enamik hakkab nüüd naerma ja näpuga oimukohal keerutama ... no aga vana Gambrinuse nina tajub puhuti (mitte kogu aeg!) fooliumis sidruniviiludega kaetult küpsetatud lõhefileed!

Esmamekk on keskmise kehaga ja magusakas-vürtsikas, vähese hapuka nüansiga. Keskmaitse on kuiv, vürtsikas-magusakas ja keelekülgedel kihelev, ärkvel ja elevil. Lõppmaitse muutub mõrkjamaks, krõpsakalt vürtsikaks, päikeseliseks ja suviseks. Järelmekk liigub aga korraks tagasi üsna lihtsa, mahlase ja kvaliteetse ning värske IPA loksuvale rannikule ... selleks et siis hetk hiljem taas vürtsise lainevahuga kargele mõrkjale humalamerele suunduda.

Keskmise kehaga, tugevalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, magusakas-vürtsikas-hapukas-vürtsikas-mõrkjas-magusakas-hapukas-vürtsika buketiga Megatasandi rüübe! Niiiiiiiii põnevat lõhnaelamust pole vana Gambrinuse nospel ammu tunda saanud, selle kõikide varjundite kaardistamiseks kulus kümmekond eri režiimidel nuhatust. Noh ja maitse on ka kõike muud kui igav! Tõeliselt õnnestunud kombo, ehkki paraku sidrun-aloisia mittetundmise tõttu ei oska täpsemalt hinnata taime enda mõju.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment