Friday, July 19, 2019

Delirium Argentum


Delirium Argentum (Huyghe, Belgia) pdl 0,33 l. alc 7,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "IPA - Belgian" ja hinnang 80 punkti. Untappd ütleb: "Belgian Strong Golden Ale" ja 3,67 punkti.

Tootjainfo: "Colour and appearance: red amber, very dense fine white head.Fragrance: spicy, citrus, grapefruit, a hint of caramel in the nose.
Flavour: full-bodied, intense and a touch of caramel. Together with the spicy, citrus-like bitterness, they give this beer a complex and very pleasant fresh, full and bitter aftertaste.
History: specialty beer created to celebrate the twenty-fifth anniversary of Delirium Tremens.
IBU 55"

Sellele sarjale omaselt valgeks võõbatud pudel, traditsiooniline roosa elevant seekord hõbedasel sildil. Kreemikas vaht täidab 4/5 klaasist ja püsib päris korralikult. Õlle värvus - kirkalt tumekuldne. Aroom: traditsioonilise belgia puuviljas-karamellise põhja peal on lisaks murust-puidust mõrkjust.

Esmamekk on keskmisest veidi raskema kehaga ja magus-mõrkjas. Keskmaitse on hapukam, kuivatatud puuviljade küllane, kuldne ja raskem. Lõppmaitses tuleb esile nüüd juba ürdist mõrkjust, meenutades läbisegi heinapepresid, kummelit ja ehk isegi raudrohtu. Järelmekk on hapukas-vürtsikas ja nüüd juba päris tublisti mõrkjas, kuid see on jätkuvalt kuiv ja heinane, mitte värskelt humalane.

Raskepoolse kehaga, tublisti karboniseerunud ja veidi õlija paletiga, magus-mõrkjas-hapukas-mõrkjas-magusakas-vürtsikas-mõrkja buketiga Hea taseme rüübe. Belgia IPA'sid on olnud ka mõnusamaid-mahlasemaid, see siin on aga tuhmilt ja kuivalt mõrkjaks tuunitud ... aga ikkagi nö kahekihiline õlu, mistõttu jätab mõõdukalt hea mulje.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment