Thursday, July 25, 2019

Walla Walla


Walla Walla (Kinnegar, Iirimaa) prk 0,44 l. alc 5,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Sour / Wild Beer". Untappd ütleb: "Sour - Other" ja 3,77 punkti ja hinnang 73 punkti

Tootjainfo: "A zingy summer sour made with local rhubarb and fresh ginger"

Keskmist mõõtu purk, sildil suudlevad jänesed rabarberipõõsas. Valge vaht täidab üle poole klaasist, kadudes kiirelt ja jäägitult. Õlle värvus - hämuselt kollane. Aroom on küll c-vitamiini küllaselt hapu, kuid huvitavalt kombel ei tunne ei rabarberit ega ingverit.

Esmamekk on keskmisest kergema kehaga ja veidi lahjat rabarberi-kisselli meenutav. Keskmaitse on hapukas-magusakas, miskipärast tärkliseküllasena tajutav ... ehkki võimalik et siin mängib tempu aju, tuletades meelde kehvakest koolikompotti. Lõppmaitses tuleb õrnalt mõrkjas-vürtsikana esile ingverike. Järelmekk on magusakas-vürtsikas, meeldiva hapuka fooniga. Ja alles siis, kui kõik on juba keelelt kadunud ja hakkab isegi meelest minema ... vaaaata alles siis tuleb esile ingveri õhetus päris meeldivalt ja kauakestvalt.

Keskmise kehaga, alakarboniseerunud paletiga, hapukas-magusalas-mõrkjas-vürtsikas-magusakas-hapukas-vürtsika buketiga Hea taseme rüübe. Alguses arvaks suisa et üsna suvaline hapu lurr, aga õnneks pääseb kunagi hiljem ingver seda pilti päästma.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment