Tuesday, January 23, 2018

Bavaria päts

Bavaria päts (Katla, Eesti) pdl 0,33 l. alc 8,7 %vol. Liigimääratlus: "weizenbock"

Tootjainfo: "Weizenbock käsitööõlu. Mõnusalt linnaseline nisurüübe.
1.partii"

Väike lihtne pudel, tehnilist vurhvi sildil pruulikoja tunnus-tähik seekord pruuni värvi. Sentimeetrine hallikaspruun vahukiht pole kuigi püsiv. Õlle värvus - tuhmilt punakaspruun.

Aroom ... see pole bock. Kuna pruulmeister ka tunnistas, et tegi õlut mitte laager- vaid eilpärmiga ja soojal temperatuuril, siis see ei saagi bock olla. Tegemist on ehk noor nisuveiniga, kuid mitte bockiga. Kergelt tärpentinine lõhn viitab kõrgele kääritustemperatuurile ja vähesele laagerdamisele - sedasorti kraam tahaks u pool aastat seista.

Esmamekk on raskepoolse kehaga ja magusakas. Keskmaitse on magusakas-mõrkjas, mõnusalt pähkline ja karamelline. Lõppmaitses hakkab keelekülgi kratsima lõhnast tuttav tärpentin, kuigi pähkliküpsise taoline biskviidine põhi lubab et sellest õllest saab midagi head. Järelmekk on puuviljane, mõrkjas, vürtsikas ja nätske,

Raske kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja õlija paletida, magusakas-mõrkjas-magusakas-vürtsikas-mõrkjas-vürtsikas-magusaka buketiga vastuoluline rüübe. Jah, siin on potentsiaali ja kohe kõvasti, kuid nisubokk see pole. Soovitaks järgmine kord proovida kasutada mõnda belgia pärmi ning tulemus võiks saada äärmiselt põnev.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment