Saturday, January 13, 2018

Passion Punch


Passion Punch (Sori, Eesti) pdl 0,33 l. alc 4,2 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Berliner Weisse" ja hinnang 47 punkti

Tootjainfo: "Passion of the sour! Our tart, golden yellow Berliner Weisse gets its fruity and tropical character from a huge amount of passion fruit and lactic souring. Have a sip and feel the punch that puts a smile on your face. Serve cold and let the passion flow through you."

Väike lihtne pudel, sildil passionviljad. Aga vaadake nüüd Sori'lased - see on üks ütlemata loll tegu, teha kaks nii sarnase nimega ja kujundusega silti. Isegi kõvemad spetsialistid kahtlevad: "oot, aga ma olen seda õlut ju saanud", pidades silmas Tropical Punch'i. Nii et müügiedu saab kindlasti kannatada.

Vähene erkvalge vahukiht kaob kiirelt. Õlle värvus - kirkalt kollane. Aroom mõjub kui kevadine värskus, käärinud kasemahl ja teeseene jook, mõnusa troopilise puudutusega.

Esmamekk on kerge kehaga ja hapu. Keskmaitse on lakto-hapu, suisa askorbiinhappe tasemega, kuid sellele lisandub suti puuviljast magusust. Lõppmaitse on kuiv, silmikissitavalt hapu. Järelmekk pehmeneb, ehkki askorbiinitablett on mõlemas põses.

Kerge kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja krõpskuiva paletiga, hapu-magusakas-hapu buketiga veidi äärmuslik rüübe. Berliner weisse ei pea olema nii hapu tegelikkuses, see on ikka ülepingutus. Kuid jah, marumõnusalt karge ja värskendav klaasitäis on see ikkagi!
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment