Sunday, January 21, 2018

Pipi Isa


Pipi Isa (Õllenaut, Eesti) pdl 0,33 l. alc 6,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Porter", hinnang pole veel välja kujunenud.

Tootjainfo: "PIPI ISA on porter, mis pruulitud kasutades 6 erinevat linnast, inglise ja saksa humalaid ja briti eili pärmi"

Väike lihtne pudel, pruulikoja tunnusmehikesest on saanud neegrikuningas :) Vähene pruun vahukirme kaob kiirelt. Õlle värvus - tuhmilt mustaspunane. Aroom on üllatavalt, aga meeldivalt magus, mida tasakaalustab röstine hapukus ja kohvine mõrkjus.

Esmemekk on keskmise kehaga ja kohviselt mõrkjas-magusakas. Keskmaitse on leivane, röstine, hapukas ja kakaone. Lõppmaitse taandub taas hapukamale kakaosele-tooršokolaadisele poolele, sellel lasub pehme magus, lausa laktoosine padi. Järelmekk on hapukas-magusakas, kohvi-piima-ananassi-kokteili sarnane.

Keskmise kehaga, vähekarboniseerunud ja siidise paletiga, mõrkjas-magusakas-hapukas-mõrkjas-hapukas-magusakas-vürtsika buketiga VÄGA HEA taseme rüübe. Väiketootjail pole porterit just kuigi tihti valikus, nüüd on mida pakkuda neile kes soovivad "midagi tumedat ja mitte liiga rasket". Serveerida magustoidu eel.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment