Wednesday, January 31, 2018

November

November (Tedre, Eesti) pdl 0,33 l. alc 7,5 %vol. Liigimääratlus: "belgian pale ale"

Tootjainfo: "Linnased: Best Pale, Munich, Biscuit, Cara Gold, Crystal. Humalad: Willamette, Amarillo. Kuusevõrsed. Pärm: Mangrove Jack's M41"

Väike lihtne pudel, pruulikoja tunnussilt on seekord tumedamates toonides ja selle all hõõguvad kellegi silmad. Sõrmepaksune kollane vahukiht on hõre ja mitte kuigi püsiv. Aroomis seguneb belgia õlle vürtsikasse puuviljasusse midagi ravimlikku.

Esmamekk on keskmisest veidi raskema kehaga ja magusakas, vähese hapuka fooniga ning kuivatatud virsikuid meenutav. Keskmaitses alustab puiduse ... ravimikapi sarnase aromaatse puiduse noodiga ... kui korraga plahvatab - ahjaaaa, need on ju kuusevõrsed! Lõppmaitses tuleb kuusevaigune, noor-roheline kuusevõrse juba nii ehedalt keelele, et tulevad meelde need varasuvised hetked lapsepõlvest, kui sai neid ergumaitselisi kohev-pehmeid tutikesi näritud ja pika mulluse heinakõrre abil sipelgapesast hapet juurde ammutatud. Järelmekk toob kraami jälle klassikalisemasse belgialikku puuviljasusse, pannes kogu suuõõne mõnusa magusa vürtsikusega õhetama.

Keskmisest tiba raskema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, magusakas-hapukas-vaiguse-vürtsikas-hapukas-magusakas-vürtsika buketiga Übertasandi rüübe. Jälle üks hea näide kuusevõrse sobivusest pea iga maitsekama õlleliigiga ... vana Gambrinus mõtleb nii u 8% kuusevõrse-saisoni peale ja kõrisõlm käib ette jõnksat-jõnksat.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment