Sunday, January 7, 2018

Cuvée Sofie Rabarber


Cuvée Sofie Rabarber (Alvinne, Belgia) pdl 0,33 l. alc 8,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Sour/Wild Ale" ja hinnang 96 punkti!!

Tootjainfo: "blond sour beer. maturation: 6 months on barrels of red wine 8 weeks on fresh rhubarb."

Väike matsakas pudel, sildil Alvinne'le omane vaadikontuur. Sentimeetrine kollakas vahukiht kaob kiirelt. Õlle värvus - hämuselt kuldne. Aroom ... killlldi lööb alguses kuskil ajus helisema äädika kristalne kelluke, siis aga lisandub noore rabarberi mahlakus ... ja mõne aja jooksul taandub esmane ehmatus juba täista mõnusaks rabarberi-õuna-morsiks.

Esmamekk on keskmisest kergema kehaga ja hapu. Keskmaitse lisab siia mõnuga magusat ja huviga haput, segab ja loksutab neid maitseid omavahel edasi-tagasi, lastes erinevatel lainetel üle su keele veereda edasi tagasi nagu väikses merelahes ristlainetel, nii et maitsenäsad vonklevad siia-sinna kui vetikad hämuses tormijärgses merevees. Lõppmaitse korgib lahti datli-äädika väärtusliku pudelikese, kallab sellest kolm tilka avatud virsikusse ning ehib sel moel tekkinud joogitopsi noore rabarberivarrega. Järelmekk vaatab korraks kavalalt otse ja läheb keldrisse krõpskuiva rabarberisiidri järele, soovitades vahepeal pisut balsamicot varuda, et kokteili teha või nii.

Keskmisest kergema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuiva paletiga, hapu-magusakas-hapu-vürtsikas-hapukas-magusakas-hapu buketiga ÜBERtasandi rüübe! Hapuõllede maailmas teed otsivale maitsejahtijale kohustuslik maamärk, mis enda jaoks ära kaardistada. Seedriseemned võiks siin kõrval kausikesega varuks olla küll.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment