Wednesday, January 3, 2018

Triple Impériale


Triple Impériale (des Rocs, Belgia) pdl 0,33 l. alc 10,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Belgian Strong Ale - Top 50" ja hinnang 99 punkti!!! Tõsi küll, tootja ise on sildile kirjutanud: "belgian abbey dark ale"

Tootjainfo: "ADark Triple with enormous scale of flavors. This excellent and very elegant appetizer feels like it is made exclusively for kings and emperors"

Väike lihtne pudel, üllatavalt tagasihoidlik sildikujundus ... ühevärviliselt punavalge. Kollakas vaht täidab pool klaasi ja kestab väga kaua. Õlle värvus - kergelt hämuselt tume kuldse helgiga punane. Aroomis on tunda mägi kommisuhkrut, kuivatatud virsikuid ja teelsuikatäis melassi ... ning huvitavalt kombel ka mõni mõrkjas tammetõru.

Esmamekk on keskmisest suts raskema kehaga ja magusakas-mõrkjas, mõnusa vürtsika kihelusega keeleotsal. Keskmaitse muutub sametisemaks, karamell-sipelgad siblivad keelekülgedel ja mõrkjas tammine suhkrutoos maitseb intensiivsemalt kui kommisuhkur tema sees. Lõppmaitse laotab letile veidi datleid, siputab need üle kaneel ja valge pipraga ning veeretab seejärel melassis. Järelmekk muutub eba-belgialikult pehmeks ja kreemiseks.

Keskmisest tiiiiba raskema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, magusakas-mõrkjas-vürtsikas-magusakas-vürtsikas-mõrkja buketiga Übertasandi rüübe! Oh kui vaimustunud oli vana Gambrinus sellistest õlledest nii umbes 10 aastat tagasi. Praegu ... ohjaaa ... tegu ON väga kvaliteetse ja hea kraamiga, kuid lihtsalt tegu on klassikaga. Mida sa tead juba ette, et see on klassika. Reeglite järgi ja meisterlikult tehtud. Ja seega paraku panetunud maitsejahtija jaoks igav.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment