Tuesday, January 16, 2018

Rule of Plum


Rule of Plum (Põhjala / Lindheim, Eesti / Norra) pdl 0,375 l. alc 5,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Sour/Wild Ale" ja hinnang pole veel välja kujunenud

Tootjainfo: "Põhjala and Lindheim made a weird beer together. Thousands of plums were crushed with (clean) Estonian and Norwegian feet and blended with wort high on rye. Fermented in open-top oak vats, secondary fermentation in oak barrels with plum juice and wild yeast."

Keskmist kasvu pudel, traatkinnisega kork-kork, sildil kaks kriipsujukut. Tumekollane vaht täidab alul pool klaasist, kuid kaob siis valjul kohinal. Õlle värvus - kuldse helgiga punane. Aroomis on üleküpsenud ploome, valge veini äädikat ja tilgake balsamicot.

Esmamekk on keskmisest kergema kehaga ja hapu. Keskmaitse on hapu, mahlane, mõrkja varjundiga, keelekülgi parkiv. Lõppmaitses tunneks juba nagu pooltooreid ploome ... või õigemini ploominahka oma keelele kleepununaa. Järelmekk pargib keelepära üsna tuimaks, kuid üldmulje jääb ikkagi super-mahlane.

Keskmisest kergema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuiva paletiga, hapu-mõrkjas-HAPU-magusakas-hapu buketiga VÄGA MAHLANE rüübe! Tõsi küll, lubatud mägi ploome jääb vähetajutavaks ning rukist ei oska üldse tunnetada. Aga ülimalt värskendav klaasitäis igatahes, soovitav pakkuda luksuslikuma õhtusöögi järel juustuvaliku kõrvale, kus ampsakate vahel sooviks keeletaju turgutada.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment