Wednesday, January 10, 2018

Juicy Delight


Juicy Delight (Rockmill, Poola) pdl 0,5 l. alc 6,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "IPA" ja hinnang 99 punkti.

Tootjainfo: "American India Pale Ale
hopped Citra, Mosaic, Chinook. Cloudy beer with low bitterness, very fruity, tropical."

Keskmist kasvu pudel, rohelisel sildil kaks tuukanit. Valge vaht täidab pool klaasi ja on VÄGA püsiv ning kenasti klaasiseintele vahupitsina haakuv. Õlle värvus - kirkalt kuldne. Aroom on leebelt kuldne, magus, puuviljane, päikesesooja pirni ja ananassi vahepealne.

Esmamekk on keskmisest suts raskema kehaga ja mõrkjas-magusakas. Keskmaitse on mahlane, magus, vähese hapukas-mõrkja fooniga, õrnalt üleküpsenud melonit meenutav. Lõppmaitse jätkab sama leebel, troopiliste puuviljade keelel vaevu sosistades, nii et sa pead ikka üsna kuss olema ja keskenduma, et seda rosina-meloni-pirni-litši-virsiku nootide salamisi solisevat metsajõekest kuulata ja kuulda. Järelmekk omandab lõpuks ka IPA'le omase mõrkja noodi, kuid seda pigem kauni raamina senisele delikaatsele hillitsetud ilupildile, mitte jõulise dominandina.

Keskmisest iiiivakese raskema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, mõrkjas-magusakas-hapukas-magusakas-vürtsikas-hapukas-magusakas-mõrkja buketiga lummavalt vastuoluline rüübe. Ei, see ei ole IPA, ammugi mitte AIPA. Kuid JAH see on ÜBERHEA mahlane troopiline joogipoolis, mis võiks kanda liigimääratlust "juicy not very hoppy ale". Kui te nüüd aru saite, mida ma silmas pidasin :) Pakkuda esimese joogina, kui keel veel nüansse tabab.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment