Friday, January 12, 2018

Jääräim


Jääräim (Muhu, Eesti) pdl 0,33 l. alc 5,4 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Oktoberfest/Märzen", hinnangut pole veel välja kujunenud.

Tootjainfo: "A Baltic “ice herring” is something akin to a starling – it heralds spring and lifts the spirits. “Son of a gun, that’n hits the spot,” the weathered fisherman murmured as he wolfed down one after another. Just like a proper lip-smacking ice herring, the long-awaited Märzen will make your mouth water."

Väike lihtne pudel, pruulikojale omasel sildil veiklevad hõbedased kalad. Sentimeetrine kollakas vahukiht pole kuigi püsiv. Õlle värvus - kirkalt pruunakas-punakas. Aroom on karamelline, rauane, rabaveene ... no üsna täpselt see mis olema peab!

Esmamekk on keskmise kehaga ja magusakas-mõrkjas. Keskmaitse on rauarohke, hapuka alatooniga, turbane, kanarbikune ja mõrkjas. Lõppmaitse meenutab toob maitsemeelele päikesekuuma kanarbikuvälu, sumisevad mesilased ja poolkuivanud männitüvest nõrguva vaigu. Järelmekk on vürtsika alatooniga, hapukas-mõrkjas, karamelliseerunud ja karge.

Keskmise kehaga, vähekarboniseerunud paletiga, magusakas-mõrkjas-hapukas-magusakas-vürtsikas-hapukas-mõrkja buketiga VÄGA hea taseme rüübe! Üks märzen nagu märzen olema peab ... stiilipuhas ja maitsekas. Tõsi, mingit maitse-vaimustust siit ei tule, aga see stiil ongi pigem hea joogiõlu kui midagi muud. Pakkuda koos praetud räimega :)
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment