Monday, January 8, 2018

Black Acid


Black Acid (Lervig / Oud Beersel, Norra / Belgia) pdl 0,33 l. alc 8,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Sour/Wild Ale" ja hinnang 95 punkti!!

Tootjainfo: "Doing what they do best, our friends at LERVIG brewed a stout specifically for this blend with our Oude Lambiek. After it had spent some months in Cognac barrels, they blended the Lambic in. This blend was then matured in Akevitt barrels."

Nii. Stopp. Astu nüüd kolm sammu tagasi ja loe liiklusmärki. Või vaata teksti. Misiganes, aga LOE see läbi! Kas sa said aru, mida selle vaee õllega tehti? Et kõigepealt väänati, siis tambiti ja siis loputati ... ja nii umbes kolm korda järjest! Hirmus mõeldagi.

Väike lihtne pudel, sildil on Lervigi täheke omandanud ... ummm ... happelise oleku :) Sentimeetrine kollane vahukiht pole kuigi püsiv. Musta mulksu täis klaasis liigutab põhjapool häbelik punakas helk.

Aroom. Oh te kõik pühamehed ja patused. Vaata. Ja siis ta leidis et see hea on. See segamise mõte. Harutame selle pärispatuse hunniku algpattudeks lahti. Raske-magus Imp.stout - olemas. Kuiv-mahlane lambic - olemas. Konjak - kas olemas. Ja kas sa kujutad ette, akvaviti köömnenüansi leiab kah üles! Juba ainu selle lõhna eest saab MEGA välja käia :)

Esmamekk. Happeline ja kuivapoolne, vähese tammise puudutusega. Imeline. 

Keskmaitse. Oijessus. Šokolaad lahustatud lambicus. Konjakiga.

Lõppmaits. Köömnekuivus. Reisiärevus. Rambipalavik. See hetk, kui avad köite, mida pole viimase inimpõlve jooksul arhiiviriiulist tõstetud.

Järelmekk. Vaniljeköömned. Konjakikommid. Lugulaul. Ja sa oled just jõudnud õigeks ajaks aruande valmis ning helistad sõpradele, et minna seda asja tähistama. Mis siis et järgmine tähtaeg on kukil.

GENIAALNE! Oi ei see ei käi ühegi stiili alla puhtalt, kuid see on GENIAALNE mikstuur! Et võtad imp.stoudi, hoiad konjakivaadis, segad sisse lambicu ja paned akvaviti vaati. Ennekuulmatu hoolimatus ja vastav tulemus!
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment