Monday, January 1, 2018

Hamabost


Hamabost (Naparbier / La Quince, Hispaania) pdl 0,33 l. alc 9,0 %vol. Ratebeeri liigimääratus: "Imperial IPA" ja hinnang 96 punkti!!

Tootjainfo (giigeltõlke kaudu): "BRUTAL IMPERIAL IPA of 9% alc. 120 IBUS with nothing more and nothing less than 10 varieties of hops: yellow, citra, mosaic, cascade, simcoe, centennial, ahtanum, columbus, polaris and mandarin."

Väike lihtne pudel, sildil Naparbieri kolbamotiiv, seekord õnneks kunstipärasemas vormis. Sõrmepaksune valge vahtukiht püsib päris kenasti, haakudes ka tiheda vahujäljena klaasiseintele. Õlle värvus - kirkalt tumekollane. 

Aroom ... mnjaaaaa ... see on üsna võimas, kuid annab aimu et humalad hakkavad maha käima - karamelline ja mõnus, kuid enam mitte humalapomm, milline ta ilmselgelt algselt oli.

Esmamekk - ohjaaa, see on mõnus, murune, karamelline, heledate ploomide ja heina segune, muljetavaldav ja väga meeldiv. Keskmaitse ... heinakaramell! Keegi võiks eestimaa timutitest ja muudest heinakõrtest karamelli teha, kui see maitseks saam hästi kui see lonksuke, siis oleks tegu suisa imeline!

Lõppmaitse - kuldne männivaik meloniseemnetega, seedrimänd kreekide ja õitsvate pärnapuudega. Järelmekk ... kõliseva merevaigu nimel, see tuhm-humalane olek annab aimu kunagisest kuninglikust hiilgusest, mis siiani lugupidavalt kummarduma paneb.

Raskepoolse kehaga, mõõdukalt karboniseerund ja õlisepoolse paletiga, mõrkjas-magusakas-mõrkjas-hapukas-magusakas-vürtsikas-mõrkjas-magusaka buketiga ÜBERTASEME RÜÜBE! Omamoodi reekviem ÜLIHEALE IPA'le, isegi mille heinaseks-karamelliseks tõmbunud mälestus mõjub majesteetlikult!
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment