Monday, May 21, 2018

Austra


Austra (Nurme, Läti) pdl 0,33 l. alc 10,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Imperial Stout" ja koondhinnang pole veel välja kujunenud

Tootjainfo: "Named after the Latvian pagan godess of the dawn, this dark and thick Imperial Stout truly light the sky after the darkest night. Heaps of roasted malts enhanced with magnum and northern brewer hops provide it with the distinct bittersweet chocolate and coffee aftertaste.
IBU 90"

Väike lihtne pudel, mustav sildikujundus. Tumekollane vaht täidab 2/3 klaasist ning püsib väga kaua, haakudes mõnel määral ka klaasiseintele. Õlle värvus - tuhmilt süvapunane. 

Aroom on sügavalt röstine, kohvine ja vähese vasetaolise hapuka kõrvalnoodiga - justkui nuusiks vanakooli vändaga kohviveski kolu.

Esmamekke on raske kehaga ja mõrkjas-hapukas, röstine ja kohvine. Keskmaitse värvub magusamaks, kuid säilitab ka mõrkja põhitooni, omandades sel moel kokku tugevalt šokolaadise üldmulje. Lõppmaitse alustab mõrkjalt, mõrušokolaadiselt ... kuid siis väsib korraga ära, tuues mängu vana kotiriide tolmunud mälestuse. Järelmeki ajal torkab alkohol tsiba liiga teravalt, pehmendab seda seejärel mustade ploomide sametiga, kuid üldmuljelt jääb ikkagi teravavõitu ja krobelisena kurgupära kuumutama

Raske kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja sametise paletiga, mõrkjas-hapukas-magusakas-vürtsikas-magusakas-mõrkja buketiga vastuoluline rüübe. Justkui oleks kõik olemas, mida heast imp.stoudist tahta aga üldmulje pole kuigi meeliülendav. Kui anda sellele kraamile aasta-paar järelküpsemist, siis ehk kiidaks rohkem, kuid praegu on hinnang sihuke "nii ja naa" 
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment