Wednesday, May 30, 2018

Oda

Oda (Odrakunn, Eesti) pdl 0,33 l. alc 6,3 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Spice/Herb/Vegetable" ja hinnang pole veel välja kujunenud.

Tootjainfo: "Meeõlu"

Peale esimesi, mitte kõige õnnestunumaid katseid on koda uuesti turul, nüüd siis vist (?) oma kojaga, mitte enam mustlasena.

Väike lihtne pudel, omapärasel struktuurse tekstuuriga sildil vastav malend. Kollakas vaht täidab pool klaasi ja püsib päris kenasti. Õlle värvus - kirkalt sügavkuldne. Aroom on veidi hapuka algusega, kuid siis lülitub selgele ja meeldivale meetoonile.

Esmamekk on keskmise kehaga ja magusakas. Keskmaitse on magusakas-mõrkjas, pärmine ja ürdine. Lõppmaitses hapukas pärmine pool tugevneb, lisandub vürtsikas õhetus. Järelmekk segab mee sisse suira ja jätab küll veidi toorepoolse, kuid siiski meeldivalt ehedalt mesise jälje keelepärale.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, magusakas-mõrkjas-magusakas-hapukas-vürtsikas-magusaka buketiga hea taseme rüübe. Võimalik, et mõni tund tagasi kulleriga saabunud näidis on liialt rappuda saanud, kuid pärmine toorepoolse joogi maitse kipub mett veidi varjutama. Aga kuna meeõllesid on väga vähe nii ehk naa, siis tuleb ikkagi heaks kiita.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment