Monday, May 28, 2018

Mea Culpa


Mea Culpa (Lehe, Eesti) pdl 0,33 l. alc 12,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Abt/Quadrupel" ja hinnang 72 punkti

Tootjainfo: "Burboonivaadis küpsenud belgian quadrupel, mis mõeldud meeleparanduseks kõigile, kes ulakustega patustanud."

Väike lihtne pudel, sildil nautlev vanahärra, kelle jätab patukahetsuse oma varju hoolde :) Sentimeetrine kollakas vahukiht on mõõduka püsivusega. Õlle värvus - kirkalt punakas merevaik.

Aroom. Hmmm. Burbooni vaniljesus - olemas mis olemas. Guadrupli ümar ja täidlane puuviljasus - samuti siin. Paraku tunneb ka torkivat alkoholi, mis 12-kraadise joogi puhul on küll raskesti, kuid siiski välditav. Vask, mesi ja virsikud.

Esmamekk on raske kehaga ja mõrkjas-magusakas, veidi puidune ja rosinaküllane.  Keskmaitse üllatab hapuka tooniga, mis quad'ile väga omane pole, kuid samas antud juhul mõjub kreegiveinina huvitavalt. Lõppmaitse ... hmmm ... nagu jooks vasksest karikast kreegiveini, millesse on sisse torgatud kaneelipulk. 

Järelmekk ... ooo ... vaata alles nüüd läheb asi põnevaks! Kreeka pähklid, päevalillehalvaa, veidi lagritsat, rosinad, paar nelgiõit, kuldses rummis leotatud viigimarjad.

Raske kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja siidise paletiga, mõrkjas-magusakas-hapukas-mõrkjas-hapukas-vürtsikas-magusaka buketiga Mitmekihiline ja põnev rüübe. Sellele joogile tuleb anda aega. Nii pudelis küpsemiseks kui klaasis ja suus enda avamiseks. Kuivema šerri asemel desserdi ette pakkumiseks sobiv.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment