Thursday, September 27, 2018

Anbai Ale


Anbai Ale (Kiuchi, Jaapan) pdl 0,33 l. alc 7,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Fruit Beer" ja hinnang 81 punkti.

Tootjainfo: "Anbai literally means “Salty Plum” and the word is also used to describe the stat of taste and flavor. Ii Anbai means “just right”! Hitachino Nest Anbai Ale is brewed based on the high alcohol version (7%) of the siganture beer Hitachino Nest White Ale, infused with locally grown green sour plum (ume), and finished up with a pinch of Japanese sea salt (moshio). The balance of sourness, bitterness, comes from the plum and subtle saltiness, great umami taste of the sea salt is “Ii Anbai - just right!”"

Väike reljeefkirjadega pudel, sildil pruulikoja tunnus-öökull keset (ploomi-?)õisi. Sentimeetrine valge vahukiht kaob üsna kiirelt. Õlle värvus - kirkalt kuldne. 

Aroom mõjub kuidagi tihkelt, täidlaselt ja väga puuviljaselt. Kuigi kirjas on, et see on ehitatud nisuõlle baasile, pakuks ninatunnetuse järgi välja mõnda väga head (imperial) saisoni. 

Esmamekk on raskepoolse kehaga ja magusakas ning aimatavalt soolakas. Keskmaitse ... ooo ... see kombo on ju lausa suurepärane! Hapud ploomid, vürtsikas sädelus, veidi soola, mõõdukalt karamelli - kuulge see on ju väga-väga hea!

Lõppmaitses soolasus tugevneb, muutes ploomide magusakas-hapuka põhitooni veelgi intensiivsemaks. Lõhnast tuttav nö tajuhäire, mis tahaks jooki paigutada saisonide õilsasse ritta, ainult tugevneb. 

Järelmekk muutub karamellisemaks ja soojemaks, sellist suutunnet omistaks juba mõnele odraveinile. See on rahulik, täidlane, veidi mesine, mõnusalt puuviljane ... ja samas see soolasus (mis on nüüd küll tagasi tõmbunud) seob kõik need eri tahud hunnitult hästi omavahel kokku.

Raskepoolse kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja siidise paletiga, magusakas-soolakas-hapukas-vürtsikas-soolakas-magusakas-vürtsikas-hapuka buketiga Megatasandi rüübe. Oivaliselt hea ja maitsetihe amps, eriti kui saisonid teile meele järgi on.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment