Thursday, September 20, 2018

Dangerously Close to New England


Dangerously Close to New England (To Øl, Taani) pdl 0,33 l. Alc 8,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "IPA - Imperial / Double" ja hinnang 93 punkti!

Tootjainfo: "A new addition to our stupid hop adventure series: a modern East Coast IIPA - Fruity, floral & juicy, just the way we like it. Ingredients: Water, barley malt (Melanoidin, Pilsner), hops (Citra, Mosaic), yeast."

Väikest kasvu purk, kujundus põnevalt kahetine: ühelt poolt soe ja valgusest helkiv, teisalt hall ja külm. Kollaka varjundiga vaht täidab üle poole klaasi ja see püsib oi kui kaunilt, lisaks tihe vahupits klaasiseintel! Õlle värvus - stiilikohaselt hägune (aga mitte kraavimuda karva kräämuline nagu pahatihti juhtub).

Aroom. Jaaa-jaaaa! Vana Gambrinuse kael käib kangu autoaknale pandud vedrukoeral, üritades näidata oma heakskiitu. Magus-troopiline-hapukas-mahlane-vürtsikas-päikeseline ja üleüldse imenunnumõnna.

Esmamekk on keskmisest raskema kehaga ja magusakas-vürtsikas, soe ja päikeselaigune. See hetk pühapäeva pärastlõunal, kui sa mittekohemidagi teha ei viitsi, kuulad kella tiksumist ja libistad pilguga piki lugemistootavat lehehunnikut.

Keskmaitse omandab mõnnnnusaimal moel mõrkjas-magusaka tasakaalupunkti, mida võib kohata veidi grillitud üleküpsenud ananassi puhul.

Lõppmaitse osutab kindlameelselt kalendrisse ja räägib et sügis on tulekul. Aga aju ei usu ja räägib keelelisele kogemusele tuginedes, et suvi on igavene ja troopiline ja tuuleõrna kardina taoline. 

Järelmekk. Mõrkjus hiilib ligemale nagu unisevõitu kärbes, kes oma prisket tagumikku aknapragudesse üritab toppida, proovides ilmade jahenemise korraks endale turvakodu leida.

Raskepoole kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, magusakas-vürtsikas-magusakas-hapukas-mõrkjas-vürtsikas-mõrkja buketiga ÜBERTASANDI RÜÜBE! NEIPA-stiili umbehea esindaja ... ehkki kõikse-kõikse järel ja lõpus takerdub keelepärale see kratsiv-kirbe elemendikübe, mida võiks proovida vältida.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment