Friday, September 7, 2018

Mango Wit


Mango Wit (Ārpus, Läti) pdl 0,5 l. alc 4,8 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Witbier" ja hinnang pole veel välja kujunenud

Tootjainfo: "Belgian witbier with mango.
water, barely malt, weat malt, wheat, mango, coriander, orange peel, yeast"

Keskmist kasvu pudel, sümpaatses kuldpunases võtmes sildi-disain. Erkvalge vaht täidab pool klaasi ja püsib väga kaua. Õlle värvus - hämuselt kollane. Aroomis domineerib värskelt lahti lõigatud mango, nisu kaob ausalt öeldes selle taha päris ära. 

Esmamekk on keskmisest veidi kergema kehaga ja õrnalt magusakas-hapukas. Keskmaitse muutub veidi mõrkjamaks, koriandri eeterlik õli toob kaasa vürtsikaid noote. Lõppmaitse on pehme, sametine, soe ja suigutav ... selle mango-ookeani kaldal kuulaks lainekoha ja uinuks soojal kaldaliival mõnuga. Järelmekk mängib korraks värske mango veidi parkiva magususega ja siis asendab selle apelsinikoore eeterliku sumedusega. Oi see on üks mõnus ajaveetmine siin mangosaarel.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja sametise paletiga, magusakas-hapukas-mõrkjas-vürtsikas-magusakas-hapuka buketiga Übertaseme rüübe. Seda keelekastet võiks ette võtta ikka kohe kolm klaasi järjest ilma ära tüdimata. Oivaline rüübe niisama mulistamiseks või siis kerge kana-avokaado-salati kõrvale libistamiseks.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment