Wednesday, September 19, 2018

Purple Panther


Purple Panther (Anderson's, Eesti) pdl 0,375 l. alc 4,8 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Berliner Weisse", koondhinnet veel pole.

Tootjainfo: "Berliner Weisse with blackcurrant"

Väike lihtne pudel, pruulikoja tunnussilt seekord mustjas-lillal taustal. Roosa vaht täidab pool klaasi ja püsib üsna kaua. Õlle värvus - tihkelt hämuselt roosakas-punane. Aroom ... jaaanoh, marjane on ta ju vägagi, aga huvitaval kombel meenutab hetkel rohkem pohli ja jõhvikaid kui mustsõstart.

Esmamekk on keskmise kehaga ja mehuse tihkusega hapukas-magusakas. Keskmaitse meenutab õuna-mustsõstra toormoosi, mida on niiiiii mõnus lusikaga sisse kühveldada seni kuni tunned et kõrvad C-vitamiini üledoosist kuumama hakkavad. Lõppmaitse nihkub jällegi pigem külmavõetud pohlade poolele, kuid see ei vähenda karvavõrdki seda ehedat, toorevõitu marjast elamust. Järelmekk püsib ülikaua, säilitades mahlast magusakat värskust väga pikalt.

Keskmise kehaga, üle keskmise karboniseerunud paletiga, hapukas-magusakas-mõrkjas-hapukas-magusaka buketiga Übertasandi rüübe. Noh ühest küljest võiks ju veidi norida, et berliner weisse ise kadus lisandi alla üsna jäägitult ära, kuid igatahes on tulemus nauditav ja vägagi pakutav neile, kes jauravad, et nad õlu-õlut ei tahaks, aga midagi huvitavat küll.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment