Saturday, September 22, 2018

Hazy Double Citra NEPA


Hazy Double Citra NEPA (To Øl, Taani) pdl 0,5 l. Alc 5,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Pale Ale - American" ja hinnang 88 punkti

Tootjainfo: "An American Pale Ale double hopped with Citra Hops, please meet the Hazy Double Citra, or Hazy DC for short."

Väikest kasvu purk, kujundus põnevalt kahetine: ühelt poolt külmalt sinine, teisalt 50 halli varjundit.Erkvalge vaht täidab 4/5 klaasist ja on väga püsiv. Õlle värvus - kirkalt kollane. Aroom on magusakas, meenutades värskelt lahti lõigatud üleküpset ananassi.

Esmamekk on keskmise kehaga ja üsna jõuliselt mõrkjas-magusakas. Keskmaitse muutub isegi veel tihedamaks, lausa sametiseks ja magusamaks, stiilis ananass-omas-mahlas. Lõppmaitses tuleb tibake hapukamaid noote mängu, selle kõrval hakkavad ka keelekülgedel vürtsikas-kirbed sipelgad sebima. Järelmekk on magusakas-mõrkjas ja vägagi mahlane.

Keskmisest tiba raskema kehaga, tugevalt karboniseerunud paletiga, mõrkjas-magusakas-hapukas-vürtsikas-magusakas-mõrkja buketiga VÄGA HEA taseme rüübe. New England stiil väga mõnusalt puuviljaselt olemas ... aga paraku ka veidi kirbelt kratsiv.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment