Monday, November 26, 2018

Anisimov

Anisimov (Aespan, Eesti) pdl 0,33 l. alc 7,6 %vol. Liigimääratlus: Coffee Ouzu Rye Stout

Tootjainfo: "A  strong rye stout dry-beaned with Ouzo infused coffee"

Väike lihtne pudel omanäolise lõikega tumekollane sildike. Sõrmepaksune tume kollakas-pruun vahukiht kaob üsna kiirelt. Õlle värvus - kirkalt sügav mustjaspunane.

Aroom - ülipeenelt jahvatatud kohvitolmu lõhn lööb juba kaugelt ninna. Lähemalt - sama värk, ainult et veel kuus korda võimsam ja lisaks veel ka kõrbenud. Täpselt nagu vanaaegne kohviröstimise pann, mis korduvast ja pikast kasutamisest on juba kohviubade õlidega ja vähese kohvitolmuga kaetud ning see kraam kärssab.

Esmamekk on raskepoolse kehaga ja jõuliselt kohvine ning mõrkjas-hapukas. Keskmaitse - must, kärssanud, kõrbenud ja tahmunud kohvipann. Lõppmaitses ilmub veidi päästvat magusamat nooti, kuid peo peremeheks jääb siiski rämekohvi. Järelmekk - siin on veidi huvitavamat lugu aimata, vähene liköörine viskoossus üritab olukorda leevenedada ... ent siis upub ka see ropu kohvi üledoosi alla.

Raskepoolse kehaga, tugevalt karboniseerunud paletiga, mõrkjas-hapukas-mõrkjas-hapukas-mõrkja buketiga räme rüübe. Kohvkikannatus. Kõrbenud kohvi kohutav üledoos. Friigikas.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment