Saturday, November 17, 2018

Harry


Harry (Nuustaku, Eesti) pdl 0,33 l. alc 5,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Brown Ale" ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb: "Brown Ale - English" ja hinnang pole samuti veel välja kujunenud.

Tootjainfo: "English brown ale."

Väike lihte pudel, läbipaistvalt kleepssildil karuküünte jälg. Pruulikojale omane üle-korgi-silt on efektselt mõjus. sentimeetrine tumekollakas vahukiht pole kuigi püsiv. Õlle värvs - kirkalt tumepunane. Aroom on mõrkjas-hapukas, leivane ja õrnal kohvine. 

Esmamekkon kerge kehaga ja mõrkjas-hapukas. Keskmaitse on veidi magusakam, pähkline ja pisut mõrkjas. Lõppmaitses tuleb esile rauast ja vürtsikat nooti, mida omistaks ehk küll ehk pigem punasele kui pruunile eilile. Järelmekk mõjub veidi tolmuselt ja kohviselt, mõrkjas-magusakalt.

Kerge kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, mõrkjas-hapukas-magusakas-hapukas-vürtsikas-mõrkjas-magusakas buketiga Hea taseme rüübe. Kuna "brown ale" on üsna ebamäärane loodusnähtus, siis stiilipuhtuse üle norima ei hakka, aga joogina omaette on ta ju täiesti OK, ei midagi väga head, et midagi otseselt ette heita. Tiba igav.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment