Monday, November 5, 2018

Black Swan


Black Swan (Pühaste, Eesti) pdl 0,33 l. alc 4,8 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Grodziskie/Gose/Lichtenhainer", hinnang 59 punkti. Untapped ütleb "Sour - Gose" ja hinnang on 3,61

Tootjainfo: "Black gose with Rwandan coffee, cocoa and Himalayan salt"

Väike lihtne pudel, tumedais toonides sildil veelgi tumedam tiivuline piiga. Tumepruun vaht kaob hetkega ja jäägitult. Õlle värvus - must. 

Aroom on kolmekihiline - selgelt eristuvad soolane, hapu ja kohvine kihistu. Kui aga neid mitte eristada ja korraga ning sügavalt sisse hingata, siis saab tulemuseks huvitavalt pikantse mustsõstra.

Esmamekk on kerge kehaga ja intensiivselt hapukas. Keskmaitses tuleb esile kohvine pool, kuid see sobib kohviga nii kenasti, et väärib aiva kiitust. Lõppmaitses astub sammu ettepoole soolane, mis mõnusalt toonitab kahte eelmist nooti. Järelmekis liugleb eelmiste võimaste kihtide alt välja veidi magusat linnaselist nooti, kuid see on nii õhuke, et jääb kõige-kõige lõpuks taas-saabuvale hapukas-soolasele värskusele.

Kerge kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuiva ning samas mahlase paletiga, hapukas-kohvine-soolakas-hapukas-magusakas-hapuks-soolase buketiga ÜBERtaseme rüübe! Jah, tõsi, pigem küll rubriigist über-friigikas, kuid sedavõrra põnevam. Laiatarbeturule sellise joogiga asja pole, kuid maitseküttide kohort võtab joogi küll tänulikult vastu!
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment