Wednesday, November 14, 2018

Sõstragreip


Sõstragreip (Õllenaut, Eesti) pdl 0,33 l. alc 3,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Fruit Beer", hinnang pole välja kujunenud. UNtappd ütleb: "Sour - Fruited" ja hinnang 3,25.

Tootjainfo: "Blackcurrant grapefruit sour saison
IBU 25"

Väike lihtne pudel, pruulikoja tunnussilt on seekord mustsõstrane. Sentimeetrine tumeroosa vahukiht pole kuigi püsiv. Õlle värvus - veidi uduselt tumedapoolne kärtspunane. 

Aroom on hapu, mahlane ... ja huvitaval kombel imeväheveidi sõnnikune! Ja see on üks sigahea sõnnik, selline mida farmhouse ja/või lambic'ute puhul tunda võib! Selline maalähedane, veidi suitsune, pisut kõdune.

Esmamekk on kilkavalt hapu. Keskmaitses saab hapu tasakaalustatud mõrkjama ja jällegi miskipärast suitsust tajuhäiret tekitava külje poolt. Lõppmaitse hakkab parkima aroonia ja lodjapuu marjade moodi. Järelmekk näitab korraks üle ukse ka linnaselisemat nooti, kuid see mattub kohe jälle mõrkjas-hapu ülemvõimu alla.

Kerge kehaga, vähekarboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, hapu-mõrkjas-hapu-vürtsikas-hapu-magusakas-mõrkjas-hapu buketiga nii-ja-naa rüübe. Einoh marjajoogina aus ja muljetavaldav, seda küll. Aga kuhu trepikoja nurka te saisoni unustasite? Ja noh veidi kahetaktiline on see jook kah - hapu ja mõru.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment