Sunday, November 4, 2018

Schlange


Schlange (Käbliku, Eesti) pdl 0,33 l. alc 8,3 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Bock - Weizenbock", hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb "Bock - Weizenbock" ja hinnang on 3,36 punkti

Tootjainfo: "Hopffenweisse. Strong and hoppy - this beer has got a bite to it. Unlike a snake it bites first and then puts you into a trance.
IBU 30"

Väike lihtne pudel, sildil on üks veidi nilbevõitu madu. Kollaka varjundiga sõrmepaksune vahukiht püsib mõõdukalt. Õlle värvus - tumedalt ja tuhmilt kollakas-oranž. 

Aroom on magusakas ja täidlane, puuviljane, meenutades kuivatatud virsikuid - see on pluss. See et aga on tunda ka alkoholi on jällegi miinus. 

Esmamekk on keskmisest raskema kehaga ja hapukas-magusakas. Keskmaitse muutub tihkemaks, kuivatatud banaanide, hurmaa ja virsikukompoti vahepealseks. Lõppmaitses oleks keegi nagu sellele virsikukompotile suuuure suraka kanget või isegi kangestatud valget veini sisse kallanud. Järelmekk on magusakas-mõrkjas, tulvil belgiapäraseid puuviljaseid estreid ning isegi vürtsikus meenutab hapukama otsa triple-õllesid. 

Raskepoolse kehaga, üle keskmise karboniseerunud paletiga, hapukas-magusakas-hapukas-vürtsikas-mõrkjas-magusakas-hapuka buketiga vastuoluline rüübe. Ühelt poolt on see üsna tihkelt puuviljane ja belgiapärane (mida üks bock olema ei peaks), kuid teisalt ka sipa liiga tuntavalt alkoholine. Aga kuna vana Gambrinus teab väga täpselt oma (Nisuvine) kogemusest, et nisubockid noorest peast niimoodi maitsevadki, siis on ta tulvil lootust, et see kraam muutub aja jooksul paremaks.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment