Thursday, November 21, 2019

Bag of Bones


Bag of Bones (Põhjala / Bagby / Boneyard, Eesti / USA) pdl 0,33 l. alc 8,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "IIPA - Imperial / Double IPA" ja 90 punkti. Untappd ütleb: "IPA - Imperial / Double" ja 3,74 punkti.

Tootjainfo: "Collaboration with Bagby and Boneyard.
A West Coast style double IPA, brewed old skool style — dry and bitter and loaded with Centennial, Chinook, Columbus and Cascade hops"

Väike lihtne pudel, sildil merekarva ruudud. Kollaka varjundiga vaht täidab kolmandiku klaasist ja püsib kaua. Õlle värvus - kirkalt kuldne. Aroom on magus-mõrkjas, ananassi, heina, värskelt mahavõetud haavapuu järgi lõhnav. 

Esmamekk on keskmisest raskema kehaga ja mõrkjas-vürtsikas, kuivapoolne ja keeleotsal kihelev. Keskmaitse muutuv magusamaks ja täidlasemaks, meenutades kuivatatud ananassi ja papaiat, mis on üle raputatud õhkõrna jahvatatud rosepipra kihiga. Lõppmaitses nihkub puuviljasus kuhugi poolkuivatatud virsikute ja kampoli piirimaila, krägisedes keelekülgedel nagu vana aidauks. Järelmekk on mõrkjas-hapukas, sedasorti vürtsikas-mõrkja tagafooniga, mis justkui peaks hakkama oma intensiivsusega häirima, kuid tegelikult paneb IPA-sõbra tunnustavalt pead noogutama ja kõvvvasti takka kiitma.

Raskepoolse kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, mõrkjas-vürtsikas-magus-mõrkjas-vürtsikas-hapukas-mõrkjas-magusakas-vürtsika buketiga ÜBERTASEME rüübe! Üllatusega avastasin, et see jook oli siiani kirjeldamata ... ja ma olen üsna vaimustunud, kui hea jook see on isegi väsinud peast!
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment