Monday, November 18, 2019

Baltimeri


Baltimeri (Alaripruul, Eesti) pdl 0,33 l. alc 10,6 %vol. Liigimääratlus: imperial baltic porter

Tootjainfo: "Täpselt valitud üheksast erinevast linnasest traditsiooniliselt laagerkääritusmeetodil valminud tume kange porter, mis on mõnusalt kaua laagerdunud burboonivaadi laastude peal"

Väike lihtne pudel, päikeseloojangu-kuldsel sildilt on veidi keeruline teksti välja lugeda. Sentimeetrine hallikaspruun vahukiht pole püsiv. Õlle värvus - must. 

Arrrrooom. See paneb kõik öised kassid nurruma. Jah, siin pole küll ühtegi antenni, mis ulatuks kuu ja tähtedeni, kuid see täielikult ja täidlaselt ümmargune tasakaalukas jõulisus ongi nurruvääriline. 

Esmamekk on raske kehaga ja mõrkjas-magus, vürtsikas, veidi alkoholiselt kribelev ja mütakas. Keskmaitse on röstine, pähklikreemine ja kaneeline, vaniljese ja ploomise kõrval-liiniga. 

Lõppmaitse täidab oma lohmaka ja pehme täidlusega pool pead ja veerand tuba; olles rosinate, ploomide ja kreeka pähkli seguselt tummine. Järelmekk maitseb kui ploomilikööriga segatud kohvi, mida pakutakse koos mõrkjate piparkookide ja röstitud meepräänikutega. 

Vägagi raske kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja õlija paletiga, mõrkjas-magusas-vürtsikas-mõrkjas-hapukas-magusa-vürtsikas-hapukas-mõrkja buketiga Megatasandi rüübe. Jah, eks neid laastudel tõmmanud imp.stoute on kohatud ju ennemgi ja koguni palju ... kuid väga hästi tehtud ja naudingurohket rüübet oleks ka patt vähema tasemega markeerida.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment