Friday, November 8, 2019

Tuulispask (2019)


Tuulispask (Käbliku, Eesti) pdl 0,5 l. alc 8,4 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "imperial IPA", hinnang 72 punkti. Untappd ütleb "IPA - Imperial / Double" ja 3,64 punkti.

Tootjainfo: "Ühel ilusal kuumal suvepäeval, kui oder põllul kuldkollane oli, tuli eikusagilt tuulispask ning imes endasse nii odra kui ka naaber Mati humalapeenra. Saagi puistas ta maha Käbliku Pruulikoja õuele, kus kohalikud pruulmeistrid selle potti pistsid ja värske topelt IPA valmistasid.
IBU 93"

Keskmist kasvu purk, sildikujundus sama mis 2016 ja 2017 pudeliversioonidel. Kaeme siis perra, kas sisu on jällegi erinev.

Kollaka varjundiga vaht täidab pool klaasi ja püsib kaua - ehk siis rohkem ja kauem kui pudeliversioonidel ... aga purgist valades kipubki nii olema. Õlle värvus - samasugusel punakas merevaik. Aroom - samamoodi vaigune ja puuviljane, aga hetkel ka hunnitult VÄRSKE!

Maitse - tuleb pruulmeistreid seekord tõsiselt kiita (nende mõned teised õlled on olnud VÄGA varieeruvad) - siin on kõik see humalanauding olemas, mida varasematest versioonidest mäletada on. Kõik see vaigusus ja troopilisus ja raskus ja üleüldse.

Megahästi tabatud stiil, megahästi taaskorratud teostus, megamõnusalt värske!
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment