Monday, November 18, 2019

Vurr


Vurr (Sakala, Eesti) pdl 0,5 l. alc 4,7 %vol. Ratebeer ei tunne seda jooki. Untappd ütleb: "IPA - Red" ja hinnang pole välja kujunenud.

Tootjainfo: "Vurr on amber ale tüüpi humalane õlu"

Keskmist kasvu pudel, kirjult sildilt on veidi keeruline teksti välja lugeda. Sentimeetrine kollane vaht kaob väga kiirelt. Õlle värvus - pilviselt ja mudruselt pruun. 

Aroom ... jeeerum kui magus! Keedetud puuviljad, köhasiirup, pähklid, viigimarjapovidlo, suhkrustatud kuivatatud papaia ja ananass.

Esmamekk on kerge kehaga ja hapukas. Keskmaitse on hapukas, leivane, kuivatatud maasikate ja punase sõstra želee segune. Lõppmaitse - nätskelt magus-hapukas, metsmaasikate, külmkuivatatud vaarikate, ja tuhksuhkru koorikus johvikate kokteil. Järelmekis hakkab lõpuks ka midagi rauarohkemat (mis viitab amber ale'ile) ja mõrkjamat (peaks = humalast, aga tegelikult = raudrohust/ürdist) esile tulema. Kõige-kõige lõpus ujutab keelepära üle kuivatatud õun, vihjates konservi kasutamisele.

Kerge kehaga, vähekarboniseerunud paletiga, hapukas-magus-hapukas-mõrkjas-hapuka buketiga kentsakas rüübe. SELLLLIST karamellise magusa küllasust pole ammu ühegi õlle puhul tundnud ja maitse on kah pigem magustatud/tuunitud konservõlle kui täis-linnastest tehtud virde moodi.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment