Friday, November 22, 2019

Must Notsu


Must Notsu (Veski, Eesti) pdl 0,33 l. alc 6,0 %vol. Ratebeer ei tunne seda jooki. Untappd liigimääratlus: "IPA - Black / Cascadian Dark Ale" ja hinnang pole välja kujunenud.

Tootjainfo: "Veski Käsitööõlu esimene pruul "Must Notsu" on Simcoe ja Ekuanot humalatega pruulitud Black IPA, millele lisavad värskust Lõuna-Eestist pärit kuusevõrsed.
IBU 60"

Keskmist kasvu purk, sildil roosas maikas must siga :) Pruunakas vaht täidab pool klaasist ja püsib korralikult. Õlle värvus - õrnalt uduselt tuhm tumepunane. Aroomis Simcoe tüüpiline noot, mis värskel mõjuba alati agressiivselt, selle taga leidub mõrkjat rösti ja hapukat vaigusust.

Esmamekk on keskmisest veidi raskema kehaga ja mõrkjas-hapu ning röstine. Keskmaitses muutub tugevalt tuntavaks kuusevõrsete värske vaigune hapukas noot, sellega koos võimendub ka kõrbenud leivakooriku taoline röst. Lõppmaitses pääseb kõrbenud metsa tagant välja sutike magusamat, peenleivale omast olekut. Järelmeki vajub keelepärale korralik koormatäis kõrvetatud vaiku, mõrkjus tõmbab silmad vidukile, vürtsikas-hapukas kõrva-liin üritab pilti mahendada.

Keskmisest raskema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuiva paletiga, mõrkjas-hapukas-mõrkjas-magusakas-mõrkjas-vürtsikas-mõrkja buketiga HEA taseme rüübe. Veidi ülevõlline must IPA, klaasitäis kõrbenud kuusevõrseid. Agressiivne kraam. Julguse eest sel moel oma esimese ametliku õllega turul tulla aga müts maha! Masside lemmikuks ei kujune see ealeski, see on väheste pühendunud fännide rida.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment