Thursday, November 21, 2019

Landsort Deep


Landsort Deep (Pühaste, Eesti) prk 0,5 l. alc 10,6 %vol. Ratebeer ei tunne veel seda jooki. Untappd ütleb: "Sour - Gose" ja hinnang pole veel välja kujunenud
Toojainfo: "Black gose brewed with coriander and sea salt. A collaboration with Gypsy Hill and Dois Corvos. Named after the deepest point of the Baltic Sea."

Pühaste keldrist kaasa ostetud purk, tehniline silt. Tumepruun  vaht täidab kolmandiku klaasist ja püsib mõõdukalt. Õlle värvus - must. Aroom on leebelt piimašokolaadi laadne, õrnalt kohvine ja iiiimeõrnalt soolane.

Esmamekk ... vvvvaaaaauuuu! See on leebe aroomi täielik vastand! Jämejõuline, tugevalt hapukas-soolane, isane ja munadega, laiutav ja ülbitsev, deklareerides laia lõuaga, et "siin ma olen ja leppige sellega!"

Keskmaitse. Esmane jurakas labidahoop leevendub reketiga antud laksakaks, pohlane happelisus surub käsi röstise leivaga, saates šokolaadi uksest välja ja kutsudes kaneeli tema asemele.

Lõppmaitse. Soolatud pohlad!? Kuram, see tundub praegu jube hea mõte olevat! Soolatud pohlad, mida pakutakse soolase šokolaadi sisse kastetuna? See on sedasorti värdmõte, mis paneb vaimustunult ahhetama - kuidas keegi varem pole selle peale tulnud?

Järelmekk. Pirnisuurused soolapohlad! Lambasuurused šokolaadipabulad. Võehh sa raisk kui hea mõte!

FRIIGIKAS! Dramaatiliselt ülevõlliline friigikas!! Vana Gambrinus siiralt loodab, et keegi teine ei tee iial midagi sellist, sest taoline tegu väärib kunstkambris eksponeerimist ja ainult 6.palati asukatele supilusikaga väljastamist õllehulluarsti range järelvalve all. Mis õlle?! Diagnoos kõlab "maitsehulluarst", selline spetsialist kes kohtleb oma patsiente kaitseülikonnas ja pikkade haaratsite abil!
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment