Thursday, November 7, 2019

Calvasto


Calvasto (Rotiküla, Eesti) pdl 0,33 l. alc 4,8 %vol. Ei Ratebeer ega Untappd ei tunne seda jooki.

Tootjainfo: "Calvados "BA" stout
Linnased: Pale Ale, Munich, Cara-Munich, Carared, Carafa, Chocolate. Humalad: Challenger, Target. Pärm: S-33"
Pruulmeistri lisainfo: "BA" tähendab seda, et tegelikult on õlu laagerdunud isetehtud calvadoses immutatud tammeklotside peal.

Väike lihtne pudel, sildil linnaste sisse peidetud õun. Tumepruun vaht täidab 4/5 klaasist ja püsib päris kenasti. Õlle värvus - vähese kirka sügavpunase helgiga must. Aroom meenutab külma kohvi ja veidi kõrbema läinud leivakoorikut.

Esmamekk on väga raske kehaga ja tihkelt mõru-magus, vähemagusa kohvisiirupi taoline. Keskmaitse muutub magusamaks, vaniljeseks ja suure pontsaka kuivatatud ploomi taoliseks, mis on kastetud mõrušokolaadi sisse. Lõppmaitses avaneb selle ploomi sisse peidetud lusikake õunatarretist koos tilga kohvilikööriga. Järelmekk on rammus, tihkelt kohvine ja šokolaadine, ohtra kakaolikööri ja killukese õunamarmelaadi segune.

Väga raske kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja õlise paletiga, mõru-magus-hapukas-mõru-magus-vürtsikas-mõru-vürtsika buketiga ÜBERTASEME RÜÜBE! Kuna lubatud "BA" effekt jäi oodatust nõrgemaks, siis ei ütle "mega", kuigi väga meeldiv ja kenas tasakaalus dessertõlu on see nii ehk naa.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment