Tuesday, November 19, 2019

Linda


Linda (Toht, Eesti) pdl 0,33 l. alc 6,5 %vol. Ratebeeri ei tunne veel seda toodet. Untappd ütleb "Pumpkin / Yam Beer" ja hinnang pole välja kujunenud.

Tootjainfo: "Pumpkin"

Väike lihtne pudel, pruulikoja tunnus-silt oranžil foonil. Kollaka jumega vaht täidab 2/3 klaasist ka püsib väga kaua. Õlle värvus - kirkalt tumeoranž. Aroomis üsna klassikaline kõrvitsamarinaadi komplekt - nelk, muskaat ja vürts. 

Esmamekk on keskmise kehaga ja magus, kergelt läila piiri puudutav. Keskmaitse jätkab samal lainel, kõrvitsa enda magus foon liitub magusa marinaadiga, millesse on unustatud lisada tasakaalustavat soola ja hapet. Lõppmaitse avab muskaatpähkli mõrkjama poole ning vaikselt hakkab ka lisanduma pihlakast hapukat nooti. Järelmekk aga astub taas tagasi liigsesse magususse, ehkki seda üritab tasakaalustada röstine mõrkjus.

Keskmisest veidi raskema kehaga, tugevalt karboniseerunud ja õlija paletiga, magus-mõrkjas-magus-vürtsika buketiga Hea taseme rüübe. Kõrvitsaõllede tüüpviga - liigne magusus - on siinkohal jäänud liigselt domineerima, mistõttu üle ühe klaasi väga seda juua ei tahaks ... samas on vähemalt väga hästi aru saada kõrvitsast endast, mis vägagi tihti jääb vürtside taha peidetud aimduseks.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment