Monday, November 11, 2019

Stippada


Stippada (Tanker, Eesti) prk 0,44 l. alc 8,6 %vol. Ratebeeri ütleb: "Malt Liquor" ja hinnang pole välja kujunenud. Untappd ütleb: "Malt Liquor" ja 3,23 punkti

Tootjainfo: "IBU 16"

Keskmist kasvu purk, sildil vaesunud tänavamuusikud. Erkvalge pöidlapaksune vahukiht pole kuigi püsiv, kuid haakub veidi klaasiseintele. Õlle värvus - kirkalt kollane. Aroom on magus-hapukas, marjane, veidi sidrunväändikku meenutav, kuid selle taga on tunda odavavõitu laagerõlle eksimatu vine.

Esmamekk on keskmisest raskema kehaga, hapukas-magus ja veidi keeleotsa tirritav. Keskmaitse muutub mõrkjamaks ja rohmakaks, tuntavalt alkoholiseks ja plastikutaoliseks. Lõppmaitses muutub raspeldav efekt tugevamaks, odav ja tolmune plastik nihkub esiplaanile. Järelmekk aga kõnetab hoopiski meeldivama, veidi mesise ja taruvaiguse seguga, ehkki ka selle taga jääb plastikunoot tuntavaks.

Raskepoolse kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja õlija paletiga, hapukas-magusakas-mõrkja buketiga vastuoluline rüübe. Kiita tuleb stiili üsna täpse tabamise eest - see õllestiil on USA's levinud nö odav kange parmukas. Teiseks peab tunnustama julguse eest sellise stiiliga siin turule tulla! Kolmandaks - ei see polegi nii halb, kui peaks olema :)
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment