Thursday, November 7, 2019

Punk IPA (revisited)


Punk IPA (BrewDog). prk 0,33 l. alc 5,6 %. Ratebeeri liigimääratlus: "IPA" ja hinnang 96 punkti. Untappd ütleb: "IPA - American" ja 3,77 punkti.

Tootjainfo: "Ingredients: Extra Pale Malt; Chinook, Ahtanum, Amarillo, Cascade, Simcoe, Nelson Sauvin hops.
IBU 45"

Huvitaval kombel teine allikas ütleb 35 IBU

Tegu on võrdleva hinnaguga, kuue aasta tagune kirjeldus on leitav siit.

Väike purk, Brewdog uus disain. Kollaka varjundiga vah täidab pool klaasi, püsib märkimisväärselt kaua ja haakub ka kenasti klaasiseintele. Õlle värvus - kirkalt kollane. 

Aroom. Pagan. No on hea noh! Mõnusalt vaigune, karge, hea puhas vesi, veidike virsikuid, mahlane ja mõrkjas-magus ... no klassika mis klassika!

Võrreldes lõhnaga tundub esmamekk liiga kerge ja lihtsalt mõrkjas-magus. Keskmaitse muutub veidi toekamaks ja hapukamaks, puuviljaseks ja kreemiseks. Lõppmaitses hakkab tugevnema vaigune hapukas-mõrkjas ja päris korralik IPA'lik tunnetus. Järelmekk on vürtsikas-mõrkjas ja veidi veinilikult hapukas.

Kuue aasta jooksul on palju muutunud, ka ikooniline Punk IPA on üle elanud mitmeid muudatusi. Kuid nüüd tundub, et on tagasi pöördutud algse retsepti juurde ja see on tore! Üks selline tore ja tubli IPA, milles ei tule pettuda, nii et soovitan kõigil see asi uuesti oma keelega üle käia.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment