Friday, November 8, 2019

Zombie Cake


Zombie Cake (BrewDog). prk 0,33 l. alc 5,0 %. Ratebeeri liigimääratlus: "porter" ja hinnang 85 punkti. Untappd ütleb: "Porter - American" ja 3,63 punkti.

Tootjainfo: "Dark forces are at work in this devilishly good Praline Porter. Toffee and chocolate unite and come a-knocking. Open up to layers of smooth roasty character, with notes of vanilla, mellow coffee and a subtle nuttiness. And a bitter sweet cliffhanger finale.
Zombie Cake – grab a slice.
IBU 25"

Väike purk, Brewdog tüüpkujundus lillal foonil. Kollakaspruun vaht täidab üle poole klaasist ja püsib päris kaua. Õlle värvus - kirkalt kastanipunane. Aroom on magusakas, röstine ja karamellin ning tugeva pähklise noodiga.

Esmamekk on kergepoolse kehaga ja hapukalt röstine. Keskmaitse on magus-hapukas, vanilje, ploomide ja kuivatatud pohlade segune. Lõppmaitse muutub kohvisemaks ja karamellisemaks, meenutades kohvikaramellikomme, mille sees on tilgake keedetud kondenspiima. Järelmekk on kohvijoogine, meenutades lattet, millesse on tilgutatud põldmarjasiirupit.

Keskmisest kergema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, hapukas-magusakas-hapukas-mõrkjas-vürtsikas-magusakas-hapukas-mõrkja buketiga VÄGA HEA taseme rüübe. Nö dessertõllest - millena ta üritab end esitleda - lahutab teda ootamatu hapusus ja sellevõrra ka õhuke keha.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment