Thursday, November 28, 2019

Jõulutont


Jõulutont (nanoPruul, Eesti) pdl 0,33 l. alc 7,1 %vol. Ratebeeri stiilimääratlus "Flavored - Other" ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb: "Winter Ale"ja 3,57 punkti

Tootjainfo: "cinnamon,ginger,orange,vanilla"

Väike lihtne pudel, sildil lina all kolli mängiv kodanik. Sõrmepaksune hallikaspruun vahukiht on mõõduka püsivusega. Õlle värvus - kirkalt tumedapoolne punane. 

Aroom - piparkoogipauk. Nende vürtside kasutamisega on väga kerge üle võlli minna ning vähemalt hetkel on see lõhnapilt just säherdune ülevõlline.

Esmamekk on keskmisest raskema kehaga ja mõrkjas-vürtsikas. Keskmaitses seguneb ingveri vürtsikas erksus ja nelgi tuim puidusus suhteliselt meeldivas kombos. Lõppmaitses tuleb esile melassilikku magusust ning asi hakkab juba piparkoogiks minema küll. Järelmekk üritab tabada pisut šokolaadiliköörilikku nooti, kuid nelgi ja kaneeli tuhm pitser surub selle üsna maatasa.

Raskepoolse paletiga, üle keskmise karboniseerunud paletiga, mõrkjas-vürtsikas-magusakas-vürtsikas-hapukas-mõrkja buketiga huvitav rüübe. Piparkoogimaitseainete topsik on pruulmeistril veidi liiga lõdvalt käes olnud, tulemus on veidi ülekoormatud.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment